ázijské a indické delikatesy

India, hádam najbohatšia a najrozmanitejšia krajina preslávená vďaka svojej kari omáčke. Viete, že je to takmer hlavná suroviny skoro do každého ich jedla? Tieto ázijské a indické delikatesy https://www.svetchuti.eu/delikatesy/azijske-indicke-delikatesy toho ponúkajú ešte oveľa viac. Jedlo zo severnej Indie je skôr populárnejšie medzi cestovateľmi a ľudia ho môžu nájsť v reštauráciách po celom svete. Je charakteristická kúskami mäsa a zeleniny, ktoré sú namáčané v paradajkovej, cibuľkovej alebo jogurtovej omáčke, podávané s hrubými kusmi čerstvého chleba. Táto kuchyňa je skôr vegetariánska so zvláštnym používaním pikantného čili, kokosových orechov a veľkého množstva ryže. Väčšina indických jedál neobsahuje mäso.

 

indicka kuchyna

Ak máte radi mäso a chceli by ste ho ochutnať aj v Indii, je to možné. Avšak len vo väčších mestách a v drahých reštauráciách či hoteloch. V Indii existujú tri hlavné typy stravovacích zariadení. V indickej kuchyni je ryža hlavnou zložkou.

Prvým typom reštaurácií sú lacné, či kaviarne. Nájdete v nich množstvo zeleninových pokrmov. Pre skutočných labužníkov je tu druhý typ reštaurácií, drahší, v hoteloch. Svojim zákazníkom poskytujú prvotriednu autentickú indickú kuchyňu. Posledným typom sú tradičné turistické reštaurácie, v ktorých nájdete preslávené hranolčeky, palacinky, omelety a množstvo ďalších jedál, či typické kari. Vo väčších mestách nájdete aj fast foody, ktoré ponúkajú pizzu, vyprážané kurča, hamburgery či hranolky.

koreniny

 

Ako som už spomínala, takou hlavnou zložkou v každom indickom jedle je kari omáčka. Kari omáčka zahŕňa širokú škálu jedál vrátane bylín a korenia. Kari prášok však v Indii neexistuje. Je to preto, že Indovia veria v pravosť všetkého, a práve takéto informácie sú pre ľudí navštevujúcich Indiu najzaujímavejšie.

Ak milujete jedlá zo zeleniny a kari omáčku, určite sa choďte pozrieť do Indie. Očarí vás nielen svojou výnimočnou a veľmi chutnou kuchyňou, no má čo ponúknuť aj v oblasti turizmu.